Міжсекторна співпраця й передача кращого досвіду розвитку сільських громад Словаччини

 

Проект "Чесниківський сир – передумова покращення якості життя жителів громади", БО „Піклувальна рада Чесниківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів” с. Чесники Рогатинського району Івано-Франківської області

Мета проекту - підвищення рівня якості життя жителів громади села Чесники шляхом розвитку кооперації у зборі  молока і виготовлення сиру. Задля досягнення мети виконавцями поставлені наступні завдання:

І. Створення виробничих і санітарних умов для випуску молочної продукції

ІІ. Освоєння технології виробництва сиру

ІІІ. Інформаційна і маркетингова кампанія

Цільова група проекту - жителі села Чесники, які утримують корів в домашніх господарствах. Налагодження виробництва твердого сиру кооперативом Еком дасть можливість збільшити заготівлю молока від членів кооперативу, розширити кількість членів кооперативу та врегулювати ціну за здане молоко незалежно від фактору сезонності. Відповідно члени кооперативу і члени їх сімей (близько 250 жителів) збільшать свій дохід за рахунок збільшення об`єму зданого молока i створення додаткової вартості виробленого сиру. Крім того, налагодження в селі виробництво сиру приверне увагу до громади, потенційно створить передумови для розвитку зеленого туризму. 

Функцією сільської ради як партнера проекту є інформаційна підтримка реалізації проекту, просування (промоція) проекту на рівні району і області. Обслуговуючий кооператив є виробничою базою проекту, організацією, яка відповідає за всі виробничі та технологічні процеси, пов`язані зі збором та переробкою молока.

 

© 2013-2014 Карпатський фонд Україна. Розробка сайту - IIDEA studio